Učenci Osnovne šole Prežihovega Voranca vabijo k barvanju šolskih zidov / 18.5.2013
vodoravna delilna črta

 

Na desetih šolah po Sloveniji bodo v organizaciji družbe Helios v soboto, 18. maja 2013, podirali Guinnessov rekord v pleskanju notranjih zidnih površin. Pridružila se jim bo tudi Osnovna šola Prežihovega Voranca v Mariboru.
 
Barve imajo v našem življenju veliko vlogo, čeprav se tega pogosto ne zavedamo. Napolnijo nas z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, v službi kot v šolah. V družbi Helios si zato želijo povezati prebivalce lokalnih skupnosti in z barvanjem notranjosti šol pomagati ustvariti spodbudno okolje za naše osnovnošolce.
 
S pomočjo prostovoljcev bodo Heliosovi strokovnjaki 18. maja 2013 prebarvali izbrane prostore desetih slovenskih osnovnih šol, hkrati pa bodo na ta dan poskusili podreti Guinnessov rekord v pleskanju notranjih zidnih površin. Izbrali so 10 osnovnih šol, med sodelujočimi pa je tudi Osnovna šola Prežihovega Voranca v Mariboru. Organizatorji k sodelovanju želijo pritegniti čim več prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev ter drugih sokrajanov, zato so zasnovali inovativno promocijsko akcijo za projekt. Glavno vlogo so imeli učenci sodelujočih šol, saj so prav oni na veleplakatih ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanje. S tem so izražali svojo kreativnost in pozvali prostovoljce k barvanju ter postavljanju Guinnessovega rekorda. Tako so učenci Osnovne šole Prežihovega Voranca v tem tednu barvali veleplakate v okolici šol in pod mentorstvom učiteljev likovnega pouka ustvarjali unikatne umetnine. S tem lokalno skupnost na inovativen način vabijo k sodelovanju pri posebnem projektu – barvanju notranjih zidnih površin njihovih šol.
 
Vsi, ki bi želeli sodelovati pri barvanju, se lahko do 10. maja 2013 prijavijo na spletni strani www.barvamo.si, kjer je projekt tudi podrobneje predstavljen. Pred samim barvanjem bodo v šoli prejeli vso potrebno opremo in zaščitna sredstva, organizatorji pa bodo poskrbeli, da bodo vsi sodelujoči ustrezno razporejeni po prostorih šole.
 
V soboto, 18. maja, bo barvanje potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki bodo z drugim nanosom barve poskrbeli, da bodo šole resnično vrhunsko prebarvane. Heliosovi strokovnjaki pa so s sodelovanjem šol že izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces osnovnošolcev.
 
Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.
 
Dodatne informacije:
 
Rok Knafelj
Publicis Groupe Slovenia 
 
OŠ Prežihovega Voranca
v.d. ravnateljice Barbara Pernarčič in likovnica Dubravka Matović
T: 02 234 1550
 
Koordinator za Maribor:
Matjaž Ledinek
M: 041 350 970; E: matjaz.ledinek2@triera.net


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke img  Vabilo Helios
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Vabilo Helios - veleplakati
vodoravna delilna črta