Vabilo na vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada« / 18.4.2013 med 9.00 in 13.00
vodoravna delilna črta

 

V četrtek, 18. aprila 2013, med 9. in 13. uro na Trgu svobode v Mariboru.
 
 
Vabimo vas na vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada«, ki je namenjena večji varnosti kolesarjev v prometu. Prireditev bo potekala v četrtek, 18. aprila 2013, med 9. in 13. uro na Trgu svobode v Mariboru.
 
Kolesarjenje postaja ponovno vse bolj priljubljeno, saj pomeni prijetno obliko športnega življenja in zdrav, okolju prijazen način prevoza. Otrokom pomeni kolo še veliko več. Vožnja s kolesom je hkrati tudi igra, prikazovanje sposobnosti in izražanje načina življenja. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu namenja posebno pozornost mladim kolesarjem, saj so kolesarji poleg pešcev med bolj ogroženimi udeleženci v prometu. Med posledicami prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji, so najbolj pogoste poškodbe glave, ki spadajo med najtežje poškodbe.
 
Da bi opozorili na probleme kolesarjenja ter predstavili koristnost in uporabnost kolesarskih čelad za otroke in odrasle, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor v sodelovanju s Policijo, medobčinskimi redarji, KD Branik Maribor, Zvezo prijateljev mladine Maribor, Srednjo prometno šolo Maribor, podjetjem MOPA d.o.o., prostovoljci SPV in člani ZŠAM Certus Maribor že enaindvajseto leto zapored organizira vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada«.
 
V akciji bodo sodelovali učenci osnovnih šol, ki so že opravili kolesarski izpit in imajo dovolj znanja in spretnosti, obenem pa bo to zanje priložnost za spoznavanje prometa v mestnem središču. Vsem prijavljenim učencem vzgojno preventivne akcije iz osnovnih šol, ki se bodo udeležili organiziranega kolesarjenja po mestnih prometnicah, bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOM podaril kolesarsko čelado. Kolona kolesarjev se bo formirala na  ploščadi Trga svobode in krenila v spremstvu mentorjev prometne vzgoje v osnovnih šolah, policistov in mestnih redarjev na kolesih ter kolesarjev KD Branik po mestnih prometnicah.
 
Strokovni sodelavci bodo udeležencem in obiskovalcem akcije svetovali o varnem kolesarjenju, nakupu kolesa, nošenju kolesarske čelade, opremi kolesa in kolesarja. Za udeležence akcije bo na prireditvenem prostoru Trga svobode potekalo tekmovanje v spretnostni vožnji na poligonu.
 
Na trgu svobode bodo potekale še spremljevalne aktivnosti: predstavitev demonstracijskih naprave AVP SPV, demonstracija uporabe kolesarske čelade in alko očal ter ustvarjalne delavnice Zveze prijateljev mladine Maribor. Na stojnicah bodo svoje programe predstavili Reševalna služba, Srednja prometna šola Maribor, Policija in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Obiskovalcem prireditve bo na voljo tudi servis za manjša popravila koles.
 
 
Program akcije »Bistro glavo varuje čelada« je v  priloženem dokumentu.
 
V primeru dežja bo prireditev prestavljena na torek, 23. april 2013.
 
 
Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Program akcije »Bistro glavo varuje čelada«
vodoravna delilna črta