Vabilo na zaključno prireditev Mladi za napredek Maribora / 10.4.2013 ob 10.00 in 13.00
vodoravna delilna črtaV sredo, 10. aprila 2013, ob 10. in 13. uri v Narodnem domu Maribor,
Ulica kneza Koclja 9, Maribor.
 
Projekt Mladi za napredek Maribora, pri katerem sodelujejo osnovne in srednje šole Mestne občine Maribor, v letošnjem šolskem letu obeležuje 30. obletnico izvajanja. Mladi raziskovalci odkrivajo, spoznavajo in širijo svoja spoznanja, rezultati končnih izdelkov pa so pogosto uporabni in spoštovanja vredni. Zveza prijateljev mladine Maribor organizacijsko vodi in izvaja projekt, Mestna občina Maribor pa ga v celoti finančno podpira.
 
Vljudno vas vabimo na svečano razglasitev rezultatov in podelitev nagrad mladim raziskovalcem – osnovnošolcem in srednješolcem ter najboljšim osnovnim in srednjim šolam, ki so v letošnjem projektu »Mladi za napredek Maribora 2013« pripravili in predstavili raziskovalne naloge ter inovacijske predloge.
 
Svečanost bo potekala v sredo, 10. aprila 2013, v Narodnem domu Maribor, za osnovne šole ob 10. uri, za srednje šole pa ob 13. uri. Ob razglasitvi rezultatov bo del prireditve posvečen tudi 30-letnem gibanju mladih raziskovalcev v Mariboru. Na svečanosti bodo prisotni pobudniki gibanja, številni dolgoletni sodelavci v organizacijskem odboru, ravnatelji in mentorji, ki bodo na svoj način potrdili, kako zelo je projekt preplavil mariborske osnovne in srednje šole. Letošnje nagrajence bo nagovoril župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.
 
V letošnjem letu je sodelovalo več kot 300 mladih iz 19 osnovnih in 14 srednjih šol, ki so skupaj oddali 228 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov.
 
Več informacij o projektu je na povezavi.


Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta