Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 se pridružuje prostovoljski akciji »Dan za spremembe«
vodoravna delilna črta

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, s številnimi prostovoljskimi organizacijami in posamezniki 5. in 6. aprila 2013 organizira četrti Dan za spremembe. Tema četrte vseslovenske prostovoljske akcije je zbiranje in prodaja predmetov, ki so nujno potrebni za kvalitetno življenje. Zbran denar od prodaje bo namenjen šolskemu skladu lokalne šole.
 
Dogodka se bo udeležila tudi ekipa prostovoljcev Evropske prestolnice mladih Maribor 2013.  V soboto, 6. aprila 2013, od 9. do 13. ure bodo na Trgu svobode v Mariboru v dobrodelnem duhu zbirali predmete:
-    delujoče kuhinjske pripomočke, gospodinjske aparate,
-    pripomočke za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerje, lopar za tenis, žoge, boksarske rokavice, ščitnike, čelade... ),
-    oblačila, modne dodatke in obutev, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, vsa otroška oblačila, športna oblačila, čevlji, torbice, šali...),
-    vrtnarsko in mizarsko orodje,
-    knjige, učbenike, priročnike namenjene otokom, mladini in študentom,
-    igrače (npr. didaktične igre),
-    delujočo računalniško opremo.
 

Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in zagotovo bo našel nekaj takega, kar sam ne potrebuje več, nekomu drugemu pa bi koristilo. Kdor pa bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel vsaj 0,50 EUR in s tem doniral v šolski sklad lokalne šole. S tokratno akcijo želimo tudi socialno ogroženim osnovnošolcem pomagati, da se udeležijo šole v naravi.

 

V primeru slabega vremena oz. dežja, se prostovoljska akcija prestavi v Kulturno-informacijski center KIS EPM Maribor 2013.
 

V prilogi je program Mladinsko informacijsko-svetovalnega centra INFOPEKA.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Program Mladinsko informacijsko-svetovalnega centra INFOPEKA
vodoravna delilna črta