MOM se pridružuje projektu Ura za Zemljo
vodoravna delilna črta
Mestna občina Maribor se je tudi letos pridružila mednarodnemu ekološkemu projektu Ura za Zemljo 2013 - »Izzovimo svet, da rešimo planet!«.
 
Ura za Zemljo je največji okoljski dogodek v zgodovini. Ob tej priložnosti posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti za eno uro ugasnejo luči. Projekt Ura za Zemljo se tokrat predstavlja s sloganom »Izzovimo svet, da rešimo planet!« ter vabi posameznike in organizacije, da pozovejo tudi druge, da začnejo bolje skrbeti za naš planet.
Mestna občina Maribor se bo v soboto, 23. marca 2013, med 20.30 in 21.30 pridružila projektu Ura za Zemljo. V tem času se bo sproti izklapljala javna razsvetljava na naslednjih lokacijah:
 
Ulice na desnem bregu Drave:
Tržaška cesta, okolica tovarne Swaty do centra Baumax, del Ljubljanske ulice, Igriška ulica, Borova vas, del Ceste proletarskih brigad, Dravograjska cesta od Ceste proletarskih brigad do Lackove ceste, Titova cesta od mostu do Linhartove ulice.
 
Ulice na levem bregu Drave:
Titov most, del Ulice kneza Koclja, Gosposka ulica, Slovenska ulica, Jurčičeva ulica, Vetrinjska ulica, Mladinska ulica, Maistrova ulica, Gregorčičeva ulica, Slomškov trg, Tomšičeva ulica.
 
Od leta 2007, ko so akcijo izvedli prvič, je projekt Ura za Zemljo prerasel v globalno gibanje, v katerem je sodelovalo že več kot 6950 mest in 152 držav na vseh sedmih celinah. Tudi Slovenija sodeluje v projektu že četrto leto zapored, v lanskem letu je sodelovalo več kot 30 občin. Večina mest bo izklopila luči na najpomembnejših kulturno zgodovinskih objektih, stavbah, ulicah. S tem dejanjem smo se pridružili številnim znamenitim stavbam kot so Eifflov stolp, Notre Dame, Velike piramide v Egiptu, Operna hiša v Sydneyju…, na katerih ugasnejo razsvetljavo.
 
Projekt v Sloveniji vodi Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda iz Velenja.
Uradni videospot Ura za Zemljo ali Earth Hour si lahko ogledate na povezavi.
 
Prijazno vas vabimo, da se v naši skupni skrbi za zdravo in urejeno okolje vsi skupaj pridružimo akciji Ura za Zemljo.
 
V prilogi so objavljeni radijski spoti in povabilo organizatorjev.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Plakat
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Radijski spot 1
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Radijski spot 2
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Uradna pesem Ura za Zemljo
vodoravna delilna črta