Srečanje podžupana MOM s predstavniki CSD, Nadškofijske karitas in Rdečega križa
vodoravna delilna črta

 

Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl se je danes sestal z direktorjem Centra za socialno delo Maribor Jožefom Tivadarjem, sekretarjem Rdečega križa Alojzem Kovačičem, predsednikom Nadškofijske karitas Brankom Mačkom in generalnim tajnikom Darkom Bračunom  ter Lilijano Zorko, vodjo Sektorja za zdravstveno in socialno varstvo MOM. Z zbranimi se je pogovoril o posledicah gospodarske krize, ki se kaže v socialni ter finančni stiski številnih družin in posameznikov.
 
Podžupan je izpostavil dobro dosedanje medsebojno sodelovanje ter pomembnost dialoga pri skupnem reševanju socialne problematike. Kot so izpostavili, so največje težave brezposelnost, neizplačila delodajalcev in deložacije, zato bo v prihodnje potrebno nameniti več pozornosti izboljšanju socialne varnosti. Podžupanu so ob tej priložnosti izrazili zahvalo za trud in posluh MOM ter dobro sodelovanje s humanitarnimi organizacijami in socialnimi institucijami. Kot primer dobrega sodelovanja so izpostavili reševanje in pomoč v času lanskih poplav, ko so skupaj stopili civilna zaščita, reševalne sile in humanitarne organizacije, z nesebično pomočjo občanov pa so prizadeti prebrodili najtežje trenutke. MOM je družinam in posameznikom, ki so jih prizadele novembrske poplave, pomagala v okviru humanitarne akcije Darujmo s srcem v skupni višini približno 20 tisoč evrov.
 
Reševanju socialne stiske občanov je potrebno nameniti posebno pozornost, zato so se dogovorili, da se v kratkem znova sestanejo, ob tem pa so bili enotni, da se socialna problematika obravnava na seji mestnega sveta.
 
Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta