Odziv MOM na izjavo mestne svetnice LPR Lidije Divjak Mirnik
vodoravna delilna črta


Na Mestni občini Maribor smo v medijih zasledili izjavo mariborske mestne svetnice Liste za pravičnost in razvoj, gospe Lidije Divjak Mirnik. Pri podaji komentarja o pripravljenem predlogu proračuna za leto 2013 je izpostavila, da mestna uprava pripravi proračun sama, pri čemer ne upošteva predlogov svetnikov in v nadaljevanju dejala: »Torej bi zdaj bilo treba protestnike usmeriti v to, da bodo začeli od mestne uprave zahtevati odgovornost za to, kar pripravljajo, ker politiki na to žal nimamo vpliva.«
 
Občinski oz. mestni svet je najvišji organ odločanja o vseh zadevah v okviru pravic in dolžnosti občine. Nad izjavo mestne svetnice smo negativno presenečeni in razočarani, saj je usmerjanje protestnikov zoper javne uslužbence oz. mestno upravo neodgovorno in v času družbene krize tudi nevarno.
 
Uslužbenci Mestne uprave Mestne občine Maribor pri svojem delu upoštevajo načela zakonitosti in transparentnosti. Predlog proračuna Mestne občine Maribor za leto 2013 je pripravljen za prvo obravnavo na mestnem svetu, v okviru katere bodo mestni svetniki podajali svoje predloge in pripombe. Strokovne službe bodo pri pripravi proračuna za drugo branje poskušali v čim večji meri upoštevati predloge svetnikov ter jih v okviru realnih možnosti vključiti v proračun. V okviru druge obravnave proračuna pa imajo mestni svetniki možnost vložitve amandmajev v skladu s poslovnikom.


vodoravna delilna črta