Poziv mestnih svetnikov k družbeno odgovornemu poročanju medijev
vodoravna delilna črta


Mestni svetniki Mestne občine Maribor so na današnjem sestanku z vodstvom Mestne občine Maribor spregovorili tudi o številnih pritiskih, s katerimi se soočajo zaradi nerazpustitve mestnega sveta in o obiskih protestnikov oz. »udarnih skupin« na domovih svetnikov. Zaradi resne ogroženosti vseh prizadetih, vključno z njihovimi družinskimi člani, so v petek, 11. januarja 2013, naslovili odprto pismo na ministra za notranje zadeve, ministra za pravosodje in javno upravo, informacijsko pooblaščenko in varuhinjo človekovih pravic z vprašanjem ali je v Republiki Sloveniji tovrstno nasilno ravnanje in pozivanje k takšnemu ravnanju dopustno in dovoljeno.
 
Ob tem so mestni svetniki izrazili razočaranje nam dosedanjim medijskim poročanjem in pozvali medije k odgovornemu in objektivnemu poročanju. Ob tem, ko mestni svetniki zagovarjajo medijsko neodvisnost in nepristranskost ter svobodo govora, so razočarani nad medijsko podporo pri tovrstnih pohodih »udarnih skupin«. Skupinsko povzročanje nasilja, strahu in nereda pred domovi fizičnih oseb je namreč tematika, ki bi jo bilo v družbeno odgovornem mediju potrebno izpostaviti kot nedopustno in javno obsoditi tovrstne pritiske.
 
Mestni svetniki Mestne občine Maribor pozivajo vse predstavnike medijev, da pri vsakodnevni pripravi poročil delujejo družbeno tvorno in odgovorno, saj njihove odločitve vplivajo na mnenje javnosti in posledično tudi njihova ravnanja.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Odprto pismo mestnih svetnikov MOM (11.1.2013)
vodoravna delilna črta