ZDRAVA ZABAVA - Tudi letos bo v Mariboru oktober povsem športen
vodoravna delilna črta


Vrhunec športnega oktobra bo Nočni tek na Kalvarijo
 
ZDRAVA ZABAVA (Univerzitetna športna zveza Maribor) tako kot vsako leto tudi letos v oktobru vabi Mariborčane in vse športne navdušence pa tudi tiste, ki bodo to šele postali, na mesec brezplačnega športa. V mesecu oktobru se namreč odvija ZZ Festival športa, kot pri Zdravi zabavi imenujejo mesec brezplačnega športa, zajema pa brezplačne športne aktivnosti in nekaj odmevnih športnih dogodkov.
Od danes naprej je v Športni dvorani Vrbanska na voljo popolnoma brezplačna rekreacija skupinske vadbe/aerobike, badmintona, namiznega tenisa, košarke, odbojke in, malega nogometa, ki poteka po urnikih, objavljenih na spletni strani Zdrave zabave. Terminov za rekreacijo ni treba vnaprej rezervirati, razen za badminton, ki ga lahko rezervirate kar v športni dvorani.
 
Vrhunec ZZ Festivala športa je zagotovo NOČNI TEK PO STOPNICAH NA KALVARIJO, ki ga letos pripravljajo četrtič, gre pa za tek po 455 stopnicah, ki vodijo na Kalvarijo, grič na severni strani Maribora. 4. Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo bo v sredo, 10. oktobra 2012. Predhodne prijave niso potrebne, prijaviti se bo možno na dan prireditve od 18.30 ure naprej do zapolnitve mest, teh je 200. Istočasno bo v športni dvorani Vrbanska, ki je tik ob stopnicah, potekal maraton aerobike pod vodstvom Bodifit ekipe, le-ta je prav tako brezplačen in se ga lahko udeleži pravzaprav vsak.
 
»ZZ Festival športa ponuja različne športne dogodke, v drugi polovici meseca se bodo odvili turnirji v badmintonu, košarki, malem nogometu in odbojki, izjemno zanimiv je tudi turnir med dvema ognjema, ki je v preteklih letih naletel na odličen odziv, vse skupaj pa je seveda brezplačno, zato se veselimo udeležbe Mariborčanov in vseh ostalih ljubiteljev športa in zabave,« je povedala vodja informiranja Univerzitetne športne zveze Maribor Maja Hren.


vodoravna delilna črta