13. Mednarodna razstava arhitekture - la Biennale di Venezia - 100YC (video posnetki)
vodoravna delilna črta

 

V Galeriji A + A v Benetkah so odprli slovenski paviljon na 13. Mednarodni razstavi arhitekture - la Biennale di Venezia. Tam se je predstavil Maribor s projektom 100YC [100 Year City / 100-letno mesto].
 
Na največji arhitekturni prireditvi na svetu se je Maribor predstavil s projektom, pri katerem je sodelovalo preko 1000 ljudi (arhitektov, vodij studiev, svetovalcev, mentorjev, ključnih deležnikov, študentk in študentov) z vsega sveta. Rezultat je več kot 100 izbranih projektov 23 univerz, fakultet in arhitekturnih šol, na katerih je, pod mentorstvom 37 priznanih strokovnjakov, ustvarjalo preko 400 študentk in študentov iz 11 sodelujočih držav. Vsi so snovali vizije mesta prihodnosti, ki so jih kot svoje zamisli Maribora čez 100 let prikazali na letošnjem beneškem bienalu in o njih razpravljali na številnih predavanjih, srečanjih, okroglih mizah in konferencah.

Razstavo je odprl minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk, otvoritvi pa so prisostvovali podžupan Mestne občine Maribor mag. Tomaž Kancler, direktorica zavoda MARIBOR 2012 – Evropska prestolnica kulture dr. Suzana Žilič Fišer, mestni arhitekt Stojan Skalicky in drugi priznani strokovnjaki.

 

Video ob 13. Mednarodni razstavi arhitekture - la Biennale di Venezia:

https://www.youtube.com/watch?v=EA3DpC5sdtU

http://www.youtube.com/watch?v=kzJN3cNpwIs&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta