Obisk podžupana mesta Hagen (Nemčija)
vodoravna delilna črta


V 1. EU tednu trajnostne energije v Mariboru je mesto Maribor obiskal podžupan mesta Hagen v Nemčiji, dr. Christian Schmidt. Mesto Hagen in Maribor sta partnerja v EU sofinanciranem projektu »LEAP – Načrtovanje in izvajanje aktivnosti za trajnostno energijo«. Visoki gost se je srečal s podžupanom Mestne občine Maribor Milanom Miklom. Podžupan je dr. Schmidtu predstavil nekatere aktivnosti na področju družbenih dejavnosti v Mariboru. Gost iz Nemčije je podžupanu in mestu Maribor čestital za pridobitev naziva Maribor – Evropska prestolnica kulture.  Maribor je v Nemčiji prepoznan po številnih projektih, ki jih izvaja. Eden izmed njih je tudi Projekt »Q-ageing«, kakovostno staranje v urbanem okolju, financiran v okviru programa Centralna Evropa. Mestna občina Maribor je v tem projektu partnerica z dvema programoma: Park Seniorjev in Nova leta.
 
Oba podžupana sta »Park seniorjev«, lociran pred Domom pod gorco,  tudi obiskala. V parku je 10 naprav z navodili za uporabo, namenjenih razgibavanju starejših.  Naprave so gostje skupaj s predstavniki Mestne občine Maribor tudi preizkusili.  Želja mesta Hagen je, da se podoben park uredi tudi pri njih. V kolikor bodo želje uresničili, bo Maribor povabljen na uradno otvoritev.  
 
Ob koncu obiska so gostje iz Nemčije obiskali še Športno dvorano Tabor, ki jo namerava občina Maribor obnoviti in v obnovo vključiti najnovejše smernice na področju energetsko učinkovitih športnih objektov.
 
Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta