Mestna občina Maribor med prvimi prejemniki certifikata "Mladim prijazna občina"
vodoravna delilna črta

 

Mestna občina Maribor je uspešno oddala prijavo na javni poziv za pridobitev certifikata »Mladim prijazna občina« in postala ena izmed prvih nosilk certifikata pri nas. Certifikate je kot vodilni partner konzorcija »Mladi odpiramo prostor« podeljeval Mladinski svet Ajdovščina, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka. 

 

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Prvi prejemniki certifikata so ob Mestni občini Maribor še Občina Krško, Občina Radlje ob Dravi, Občina Sežana, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Ptuj in Mestna občina Velenje.

 

Mestna občina Maribor je strokovno komisijo prepričala z obsežno prijavo, v kateri je utemeljila dobro delo z mladimi na vseh izbranih prednostnih področjih – načrtno obravnavanje področja za mladino, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika in mobilnost mladih. V utemeljitvi prijave Mestne občine Maribor na javni poziv je zapisano, da so bili od ustanovitve Urada za kulturo in mladino na področju mladine sprejeti akti, ki omogočajo ciljno usmerjeno in bolj sistematično delo, hkrati pa zagotavljajo sodelovanje mladih in njihovih predstavnikov z lokalno skupnostjo. Cilj projekta »Mladi odpiramo prostor« in s projektom povezane podelitve certifikatov je potrditev pravilnega pristopa Mestne občine Maribor do področja za mladino, kjer je večina dela usmerjena v mladinske organizacije ter v spodbujanje dialoga med mladimi in tistimi, ki se neposredno ukvarjajo z njimi. 

 

 

 

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta