Vabilo na odprtje dogodka »Maribor za mir – Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru« z odprtjem potujoče razstave »Koščki za mir«
vodoravna delilna črta

 

 

 

Torek, 15. maj 2012, ob 10. uri v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, Slovenska 27, Maribor.


 

Spoštovani!

 

 

Center za državljansko vzgojo, nevladni in neprofitni izobraževalni zavod, je v okviru srečanja Nobelovih nagrajencev za mir, v sodelovanju s priznano galerijo iz New Yorka CITYarts, pripravil razstavo znamenite potujoče svetovne razstave »Koščki za mir« / »Pieces for Peace«.

 

Vljudno vas vabimo na odprtje dogodka »Maribor za mir - Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru« z odprtjem potujoče razstave otroških umetnin v torek, 15. maja 2012, ob 10. uri v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, Slovenska 27, Maribor.

 

Otvoritvi bodo prisostvovali podžupan Mestne občine Maribor  mag. Tomaž Kancler, veleposlanik ZDA v Sloveniji Nj. eksc. Joseph A. Mussomeli, direktorica galerije CITYarts iz New Yorka Tsipi Ben-Haim in direktor zavoda »Center za državljansko vzgojo« Aleksander Begant.

 

Projekt, ki uživa mednarodni sloves predvsem zaradi svoje preprostosti, inovativnosti in kvalitete, je nastal v ZDA po tragičnem 11. septembru, njegov cilj pa je, da skozi umetniško ustvarjanje poveže mlade vsega sveta ter s tem promovira človeške vrednote in mir v svetu. Otroci vsega sveta, tudi slovenski, so bili v okviru projekta nagovorjeni, da skozi umetniško ustvarjanje odgovorijo na vprašanje »Kako si predstavljam mir?«. Njihovi izdelki so postali del 300-tih »koščkov« velike sestavljanke - izbranih umetniških del otrok iz 65-tih držav sveta, ki sestavljajo potujočo razstavo.

 

V programu ob otvoritvi razstave bodo sodelovali otroci Waldorfske šole Maribor in OŠ dr. Jožeta Pučnika iz Črešnjevca. Več informacij o potujoči razstavi »Koščki za mir« / »Pieces for Peace« v prilogi.


Več o dogodku »Maribor za mir - Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru« na uradni spletni strani www.mariborforpeace.si.

 


Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Potujoča razstava otroških umetnin »Koščki za mir«-»Pieces for Peace«
vodoravna delilna črta