Nova pomlad življenja - 20. vseslovensko srečanje žensk z rakom dojke
vodoravna delilna črta

 

 

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije prireja jubilejno 20. prireditev Nova pomlad življenja, tradicionalno vseslovensko srečanje žensk z rakom dojke, ki bo potekalo 12. 5. 2012 ob 11h v Unionski dvorani Grand Hotela Union.

 

V strokovnem programu bo gospa dr. Zdenka Čebašek-Travnik, varuhinja človekovih pravic, podala razmišljanje z naslovom »Poznam svoje pravice dovolj dobro?«, v kulturnem programu bodo nastopili Otroški pevski zbor RTV Slovenija, klovnes Eva Škofič Maurer in basbaritonist Juan Vasle. Srečanju bo sledila pogostitev in ob 14. 45 za tiste, ki bi to želeli, skupno bogoslužje.

 

Zamisel o vsakoletnem srečanju žensk z rakom dojke se je rodila po obisku prireditve Nova pomlad življenja italijanskega združenja žensk z rakom dojke - ANDOS v Trstu. Društvo je kmalu za tem uvedlo podobno srečanje in tako obogatilo program organizirane samopomoči žensk z rakom dojke »Pot k okrevanju«. Podobne prireditve združujejo ženske širom po svetu, ki jih povezuje himna Nova pomlad življenja.

 

Srečanja se udeležujejo ženske z vseh koncev Slovenije, ki se z avtobusi pripeljejo iz 20 skupin za samopomoč.

 

Srečanje pomeni stotinam žensk nepozabno doživetje, vir novega upanja in veselja do življenja, ki je za vsakogar po srečanju z boleznijo še bolj dragoceno. Množičnost prireditve s častnimi gosti iz sveta politike, stroke in civilne družbe pa krepi občutek solidarnosti, daje pozitivne vzglede in zavest, da v nesreči nisi sam.

 

Program z vabilom najdete v prilogi.

 

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Program - Nova pomlad življenja
vodoravna delilna črta