Vabilo na prikaz invalidskega športa
vodoravna delilna črta

 

Šport je za invalide izredno pomemben. Marsikomu pomaga prebroditi tiste prve trenutke obupa, ko se sooča s svojo nesrečo ali boleznijo. Šport je pot iz osamljenosti, je način ohranjanja zdravja in splošne psihofizične kondicije ter zelo dober način socialne vključenosti.
V četrtek, 17. maja 2012 bodo invalidska društva in Svet invalidov Mestne občine Maribor prikazali nekaj športnih disciplin, ki so prilagojene za invalide.
 

 
Vabimo vas, da se nam pridružite med 11. in 13. uro ter med 17. in 19. uro v Dvorani Tabor. Spoznali boste, kako paraplegiki igrajo košarko in kolesarijo; člani Sončka, mariborskega društva za cerebralno paralizo, bodo igrali Boccio (dvoransko balinanje); člani MD slepih in slabovidnih pa bodo prikazali Showdown (namizni tenis za slepe), šah za slepe in kolesarstvo za slepe. V prikazu bodo sodelovali tudi predstavniki Zveze za šport invalidov – Para olimpijski komite.
V vseh disciplinah se boste lahko tudi pomerili.
 
Člani invalidskih društev so v prikaz vložili veliko prostovoljnega dela in časa, zato vas vabijo, da odzovete v čim večjem številu.
 
 
Vljudno vabljeni!
 

 


vodoravna delilna črta