Vabilo na vzgojno preventivno akcijo "Bistro glavo varuje čelada"
vodoravna delilna črta

 

 

 

Vabimo vas na vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada«, ki je namenjena večji varnosti kolesarjev v prometu. Prireditev bo potekala v četrtek, 19. aprila 2012, med 9. in 13. uro na Trgu svobode v Mariboru.

 

 

 

Da bi opozorili na probleme kolesarjenja ter predstavili koristnost in uporabnost kolesarskih čelad za otroke in odrasle, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor v sodelovanju s Policijo, medobčinskimi redarji, KD Branik Maribor, Zvezo prijateljev mladine Maribor, ZZV Maribor in člani ZŠAM Certus Maribor že dvajseto leto zapored organizira vzgojno preventivno akcijo »Bistro glavo varuje čelada«.

 

V akciji bodo sodelovali učenci osnovnih šol, ki so že opravili kolesarski izpit in imajo dovolj znanja in spretnosti, obenem pa bo to zanje priložnost za spoznavanje prometa v mestnem središču. Vsem prijavljenim učencem vzgojno preventivne akcije iz osnovnih šol, ki se bodo udeležili organiziranega kolesarjenja po mestnih prometnicah, bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor podaril kolesarsko čelado. Kolona kolesarjev se bo formirala na ploščadi Trga svobode in krenila v spremstvu mentorjev prometne vzgoje v osnovnih šolah, policistov in redarjev na kolesih ter kolesarjev KD Branik po mestnih prometnicah.

 

Akcija je namenjena kolesarjem in kolesarjenju. Strokovni sodelavci bodo udeležencem in obiskovalcem akcije svetovali, kako naj varno kolesarijo, o nakupu kolesa, nošenju kolesarske čelade, o opremi kolesa in kolesarja. Za udeležence akcije bo na prireditvenem prostoru potekalo tekmovanje v vožnji na zabavnem poligonu.

 

Na Trgu svobode bodo potekale še spremljevalne aktivnosti: predstavitev prodajalcev koles in kolesarske opreme, demonstracija uporabe kolesarske čelade ZZV Maribor, alkoočala in ustvarjalna delavnica Zveze prijateljev mladine Maribor. Na stojnicah bodo svoje programe predstavili Reševalna služba, Srednja prometna šola Maribor in podjetje ENIM, ki bo predstavljalo različna kolesa in nudilo brezplačni servis kolesarjem.

 

 

Vzporedno z akcijo "Bistro glavo varuje čelada" bo potekalo tudi študentsko tekmovanje v izdelavi e-kolesa/PEDELEC-a.

 

 

 

Več o vzgojno preventivni akciji "Bistro glavo varuje čelada" in študentskem tekmovanju si lahko preberete v prilogi.

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Kolesarska pot - akcija "Bistro glavo varuje čelada"
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Vabilo na študentsko tekmovanje v izdelavi e-kolesa/PEDELEC-a
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Vabilo na vzgojno preventivno akcijo "Bistro glavo varuje čelada"
vodoravna delilna črta