Ponosni na Festival Lent in Festival Maribor
vodoravna delilna črta

 

V okvir Evropske prestolnice kulture Maribor sodita tudi mariborska festivala z dolgoletno tradicijo ter veliko prepoznavnostjo po Evropi in svetu – Festival Lent in Festival Maribor. Oba festivala sta na razpisu Evropske unije za sofinanciranje preko evropskega programa Kultura uspela prepričati komisijo s svojo vsebino in kakovostjo ter se uvrstiti na visoki mesti. Oba festivala bosta prejela zaradi programske zasnove, vsebine in kakovostno izpeljanih prejšnjih festivalov tudi najvišja denarna sredstva.
 
Med kar 275 prijavljenimi je bilo na koncu postopka izbranih le 14 festivalov, ki so prepričali zahtevno komisijo. Na razpisu Evropske unije je Festival Lent letos prvič med prejemniki sofinanciranja kot eden izmed najboljših kulturnih festivalov v vseevropskem merilu. S svojim konceptom in programom je dobesedno pometel s konkurenco, saj je prejel vse možne točke (100 točk od 100 možnih) in bo sofinanciran v višini 100.000 evrov, kar je obenem tudi najvišji možni znesek sofinanciranja. Komisijo je prepričal predvsem s festivalsko zgodbo in programsko zasnovo ter z LENTanjem in pozitivnim vplivom na mesto Maribor.  
 
Skoraj vse točke je prejel tudi Festival Maribor. Festival, ki letos med 5. in 15. septembrom s spajanjem starih in novodobnih klasičnih ter etno in jazz ritmov ter največjimi imeni klasične glasbe tudi letos presega tako lokalne kot nacionalne okvirje. Lastna produkcija ponuja glasbena potovanja skozi prostor in čas, inovativno programiranje ter obilico premier.
 
Več o Festivalu Lent si lahko preberete na njegovi spletni strani, o Festivalu Maribor pa tukaj.
 
Organizatorjem obeh festivalov čestitamo in jim želimo še veliko uspešno izvedenih projektov! 
 


vodoravna delilna črta