1. Otroški bazar v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

Od 20. do 22. aprila 2012 v Ledni dvorani v Mariboru.
 
V Ledni dvorani v Mariboru bo od 20. do 22. aprila 2012 potekal prvi Otroški bazar. Na 1. Otroškem bazarju Maribor bodo staršem predstavljene novosti s področja opremljanja otroških prostorov, mode, varnosti, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, otroške literature, medijev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin. Imeli pa bodo tudi možnost kupovati in prodajati vozičke, avtosedeže, stajice, posteljice in drugo opremo v Bazarkovi tržnici rabljene otroške opreme.
 
Dan Zemlje bo Zveza prijateljev mladine Maribor obeležila v ustvarjalnem kotičku, kjer bodo potekale eko delavnice za otroke. Najmlajši bodo ustvarjali pomladno cvetje iz naravnih in odpadnih materialov, nakit, okrasne lončke, pa tudi žepne družabne igre, prstne lutke idr.
 
Tudi dogajanje na zunanji ploščadi bo v znamenju eko delavnic, saj se bodo oblikovale skulpture iz plastenk, namenjene sajenju rastlin, inštrumenti iz naravnih in odpadnih materialov, senzorične in druge delavnice. Poleg tega bodo zunaj tudi druge aktivnosti za starše in otroke.
 
Zavod Udarnik bo otrokom predstavil svet filmov. Ogledali si bodo projekcije animiranih filmov ter v različnih delavnicah spoznavali filmsko zgodovino in praktično delo s filmi. Otroci bodo tudi izdelovali optične igrače ter spoznavali njihovo delovanje, se udeležili športnih aktivnosti, preizkusili igrala, si ogledali Lego razstavo in obiskali Lego delavnice.
 
Tudi Bazarkov oder bo ponudil številne brezplačne vsebine - gostil bo znane goste in koncert Korajže velja.
 
Več o dogajanju si lahko preberete na spletni strani: http://www.otroskibazar.si/maribor/.


vodoravna delilna črta