Vabilo na zaključno prireditev 29. srečanja "Mladi za napredek Maribora"
vodoravna delilna črta

 
Prijazno vas vabimo na zaključno prireditev 29. srečanja Mladi za napredek Maribora, ki bo v četrtek, 12. aprila 2012, ob 10. uri za osnovnošolce in ob 13. uri za srednješolce, v veliki dvorani Narodnega doma, na kateri bomo razglasili rezultate in podelili nagrade najboljšim mladim raziskovalcem, mentorjem in šolam.

Zanimanje za mladinsko raziskovalno dejavnost v našem mestu je visoko in celo narašča. V letošnjem šolskem letu je v projektu sodelovalo 307 mladih raziskovalcev iz mariborskih osnovnih in srednjih šol ter dijaškega doma, ki so v razpisnem roku oddali skupno 200 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov. Osnovnošolci so raziskovali predvsem na področju sociologije, psihologije in pedagogike ter zdravstva in veterine, med tem ko so srednješolci raziskovali na kar sedemindvajsetih različnih področjih. Raziskovalne naloge in inovacijski predlogi so na visoki kakovostni ravni, ustvarjalnost in inovativnost mladih raziskovalcev pa dokazujeta, da se nam za prihodnost ni bati.

Program zaključne prireditve bosta tokrat vodili dijakinji II. gimnazije Maribor, Špela in Eva. V programu se nam bodo predstavili letošnji sodelujoči raziskovalci Nina Klinger iz Srednje gradbene šole in gimnazije, Matjaž Kajba in Žiga Milan Holc iz OŠ Ludvika Pliberška ter Peter Prohart iz OŠ Tabor I Maribor. Za prav posebno presenečenje bodo poskrbeli člani Druge harmonije iz II. gimnazije Maribor. 


vodoravna delilna črta