URA ZA ZEMLJO - Za eno uro bomo ugasnili razsvetljavo
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor se pridružuje projektu Ura za Zemljo
V soboto, 31. marca 2012, med 20.30 in 21.30
 
Ura za Zemljo je največji okoljski dogodek v zgodovini. Ob tej priložnosti posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti za eno uro ugasnejo luči. Projekt Ura za Zemljo se tokrat predstavlja s sloganom »Bom, če boš ti« ter vabi posameznike in organizacije, da pozovejo tudi druge, da začnejo bolje skrbeti za naš planet.
Mestna občina Maribor se bo v soboto, 31. marca 2012, med 20.30 in 21.30 pridružila projektu Ura za Zemljo. V tem času bodo izklopljene luči (javna razsvetljava) na naslednjih lokacijah:
Ulice na desnem bregu Drave:
Industrijska ulica, Tržaška cesta, okolica tovarne Swaty do centra Baumax, Jugomont Talis, Igriška ulica, Borova vas, del Ceste proletarskih brigad, Dravograjska cesta od Ceste proletarskih brigad do Lackove ceste, Titov most, del Ulice kneza Koclja, Titova cesta od mostu do Linhartove ulice.
Ulice na levem bregu Drave:
Gosposka ulica, Slovenska ulica, Jurčičeva ulica, Vetrinjska ulica, Mladinska ulica, Maistrova ulica, Gregorčičeva ulica, Slomškov trg, Tomšičeva ulica.
 
Od leta 2007, ko so akcijo izvedli prvič, je projekt Ura za Zemljo prerasel v globalno gibanje, v katerem je sodelovalo že 5.251 mest, 1.8 milijard ljudi in 135 držav na vseh sedmih celinah. Tudi Slovenija sodeluje v projektu že tretje leto zapored. Letos je svoje sodelovanje potrdilo že 31 prestolnic in številna ostala mesta. Večina mest bo izklopila luči na najpomembnejših kulturno zgodovinskih objektih, stavbah, ulicah. S tem dejanjem smo se pridružili številnim znamenitim stavbam kot so Eifflov stolp, Notre Dame, Velike piramide v Egiptu, Operna hiša v Sydneyju…, na katerih ugasnejo razsvetljavo.
 
Projekt v Sloveniji vodi Osnovna šola Frankolovo skupaj s Poslovno-komercialno šolo Celje.
Uradni videospot Ura za Zemljo ali Earth Hour si lahko ogledate na povezavi http://www.youtube.com/watch?v=FovYv8vf5_E.
 


vodoravna delilna črta