Mestna občina Maribor prejemnica nagrade VisionCity
vodoravna delilna črta

 

V okviru jubilejne, 10. PRO.PR konference 2012, je v petek, 23. marca 2012, v Hotelu Habakuk potekala podelitev PRO.PR nagrad. Mestna občina Maribor je prejela posebno nagrado VisionCity, ki jo je v njenem imenu prevzela podžupanja Astrid Bah. »Nagrada VisionCity je za mesto Maribor veliko priznanje, saj nam daje potrditev, da smo na pravi poti. Maribor se v letošnjem letu ponaša z nazivom Evropske prestolnice kulture, mesto obišče več turistov in dosega večjo prepoznavnost. Naslednje leto bo v znamenju mladih, saj Maribor prevzema naslov Evropske prestolnice mladih, kar nam daje še dodatni zagon. Izzivov in načrtov za prihodnost nam ne zmanjkuje, zato je Maribor upravičeno dobil naziv mesta z vizijo,« je ob prevzemu nagrade povedala podžupanja Mestne občine Maribor Astrid Bah.

 

Nagrada VisionCity je utemeljena s strani Organizacijskega odbora mednarodne konference PRO.PR, v ta namen pa je bila ustanovljena tudi komisija. Kot je zapisano v obrazložitvi, »se je Maribor uspel iz nekdaj močno industrijskega mesta preoblikovati v univerzitetno in turistično središče. Skozi projekte Evropske prestolnice kulture in Evropske prestolnice mladih se ustvarja nova percepcija mesta znotraj teritorija sosednjih in ostalih evropskih držav, pri čemer se ustvarja nova dodana vrednost, ki bo zaznamovala zgodovino. Mesto je uspešno pri izvedbi številnih evropskih projektov, ob tem pa pridobljena znanja in izkušnje prenaša tudi na mesta bližnjih držav.«

 

Poleg nagrade VisionCity je bila v okviru današnje svečane prireditve podeljena tudi nagrada VisionManager, in sicer gospodu Jožetu Mermalu, predsedniku uprave BTC d.d..

 

 

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 


vodoravna delilna črta