Prireditev PASAVČEK 2012 - "Red je vedno pas pripet"
vodoravna delilna črta

 

Danes je na Trgu svobode potekala zaključna prireditev projekta PASAVČEK 2012 z naslovom »Red je vedno pas pripet«, ki jo je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Mestno redarsko službo, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe. Mestna občina Maribor že šesto leto sodeluje v projektu PASAVČEK, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu.

Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2011 poteka projektno delo, v katerega so vključeni otroci od 4. do 12 leta starosti ter njihovi starši. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura  projekta je lik Pasavčka, ki na zabaven način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet!

Danes je na prireditvi sodelovalo okoli 800 otrok iz štirih osnovnih šol in štirih vrtcev, nekateri so se predstavili tudi s kratkim zabavnim programom. Otrokom je bil na razpolago poligon KOLESARČKI. Na tematski ustvarjalni delavnici Zveze prijateljev mladine so ustvarjali izdelke na temo Pasavček. Za dobro vzdušje na prireditvi pa je poskrbel čarovnik Grega iz Kranja. Svoje aktivnostmi so predstavili tudi Policija, Reševalna služba, Medobčinsko redarstvo. 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta