Podelitev Glazerjevih nagrad 2012
vodoravna delilna črta

Včeraj se je v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor odvijala slovesna podelitev Glazerjevih nagrad 2012. Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo na področju gledališke umetnosti je letos prejel Peter Ternovšek, ki je v skoraj štiridesetih sezonah v Drami SNG Maribor odigral več kot sto vlog in za svoje s senzibilno natančnostjo dovršene igralske interpretacije prejel številna priznanja. "Nagrade do dvojne. Tiste, ki ti dvigujejo samozavest, kot recimo Borštnikov prstan, in tiste, ki ti za nekaj časa dvigujejo samozavest in življenjski standard – in to je današnja nagrada," je povedal nagrajenec Peter Ternovšek.

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih ali treh letih so prejeli:

·         Melita Forstnerič Hajnšek, novinarka časnika Večer za dosežke na področju kulturnega žurnalizma

·         Nataša Matjašec Rošker, dramska igralka za vloge Učiteljice, Silvie de Saint in Hane v Grum-Horvatovi uprizoritvi “Goga, čudovito mesto”

·         Primož Premzl, založnik in Branimir Ritonja, fotograf, za knjigo »Petindvajset let Glazerjevih nagrad«

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta