Vabilo na prireditev projekta PASAVČEK 2012 - "Red je vedno pas pripet"
vodoravna delilna črta

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi

''Red je vedno pas pripet''

22. marca 2012 ob 10. uri, na Trgu svobode.

 

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor že šesto leto sodeluje v projektu PASAVČEK, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Zaščita otrok v avtu je eden najbolj učinkovitih ukrepov za izboljšanje varnosti. Otroci v Sloveniji poznajo akcijo pod imenom priljubljene figurice PASAVČEK.

 

Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2011 poteka projektno delo v katerega so vključeni otroci 4 – 12 let, ter njihovi starši. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura  projekta je lik Pasavčka, ki na zabaven način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet!

 

V okviru projekta PASAVČEK bomo v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Mestno redarsko službo, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe izvedli zaključno prireditev RED JE VEDNO PAS PRIPET

Na prireditvi bomo otroke poučili o pomembnosti uporabe ter pravilnem načinu pripenjanja z varnostnim pasom. Za zabavo in prijetno vzdušje bo poskrbel čarovnik Grega.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Program - Pasavček 2012 - "Red je pas pripet"
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporočilo za javnost - Pasavček 2012 - "Red je pas pripet"
vodoravna delilna črta