Študentska športna zabava že drugič na Rogli
vodoravna delilna črta

 

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), krovna organizacija lokalnih univerzitetnih zvez, skrbi za organizacijo državnih univerzitetnih prvenstev in udeležbo študentov na mednarodnih tekmovanjih. V petek, 23. marca tako na Rogli organizira prvenstvo SUSA za študente.

 

Prireditev zadnjih nekaj let izvaja članica SUSA, Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je študentom in širše bolj poznana pod geslom »Zdrava zabava«. Tokrat že drugo leto zapored na smučišču Rogla pripravljajo tekmovanje v smučanju in deskanju na snegu, študentje in študentke se bodo pomerili v veleslalomu za naslov »prvak-inja Slovenske univerzitetne športne zveze«. »Študentje se lahko na dogodek prijavijo v Mariboru, Ljubljani in v Kopru, enodnevni dogodek je sofinanciran, vključuje prevoz iz omenjenih mest, smučarsko karto, obrok, tekmo in animacijo« je povedal Klemen Tasič, vodja projekta in dodal, da je v ponudbi je tudi tridnevni program. Samo tekmovanje, ki bo na progi Mašinžaga, se bo pričelo ob 10. uri najprej za smučarje in nato še za deskarje.

 

Seveda pa ob omembi besede »študent« ne smemo pozabiti na zabavni del dogodka, ki bo tudi tokrat izjemno pester in zanimiv. Snow party, kot so organizatorji poimenovali dogodek, ki je med drugim namenjen tudi zaključku smučarske sezone, je v preteklih letih gostil znana glasbena imena kot so Dubioza kolektiv, SARS, Superhiks in drugi, v letošnjem letu pa bo zadeva naravnana predvsem elektronsko. Snow party se namreč odvija v okviru Freestyle weeka, dogodka za smučarje in deskarje prostega sloga, skupni pa jima je zabavni program pod okriljem Kluba mariborskih študentov. Tako bodo v petek na snežni plaži, ki se nahaja na spodnji postaji Mašinžage, nastopili DJ Splash panic in RDYO's DJ's, zvečer pa bo ob sankališču Zlodejevo t.i. »silent party«, gre za prav posebno vrsto zabave, kjer ni hrupa, saj vsak udeleženec dobi slušalke in ima možnost izbire med različnimi DJ-ji, ki glasbo vrtijo istočasno. Animacija, testiranja opreme in nastopi se bodo nadaljevali vse do nedelje, organizatorji pa pričakujejo udeležbo več sto študentov iz vse Slovenije.

 

 

Več o tem dogodku si lahko preberete na www.zdravazabava.com

 


vodoravna delilna črta