Podelitev Glazerjevih nagrad 2012
vodoravna delilna črta


Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življenjsko delo za leto 2012 podelil dramskemu igralcu Petru Ternovšku.

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.
Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2012, ki je bil objavljen 17. oktobra 2011 in odprt do 16. decembra 2011, je prispelo 17 predlogov s 15 predlaganimi kandidati, od tega 12 kandidatov za Glazerjevo listino in 3 kandidati za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 13. februarja 2012 izbral naslednje nagrajence:
 
Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2012 Peter Ternovšek.
 
Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh ali treh letih prejmejo:
·         Melita Forstnerič Hajnšek, novinarka
·         Nataša Matjašec Rošker, dramska igralka
·         Primož Premzl, založnik in Branimir Ritonja, fotograf
 
Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v sredo, 21. marca 2012, ob 18. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor.vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Glazerjevi nagrajenci za leto 2012 - utemeljitev
vodoravna delilna črta