ODPRTA VRATA - Vabljeni v Vetrinjski dvor in Lutkovno gledališče Maribor
vodoravna delilna črta


Mestna občina Maribor se v počastitev 20 obletnice delovanja Skupnosti občin Slovenije, katere članica smo, priključuje akciji ODPRTA VRATA, ki bo v številnih občinah po Sloveniji potekala 14. februarja 2012 v popoldanskih urah.
 
S skupno akcijo občin članic in Skupnosti občin Slovenije želimo opozoriti na številne dobre in uspešne projekte slovenskih občin ter tako usmeriti pozornost na očiten napredek, kateremu smo priča v letih od reforme lokalne samouprave v številnih lokalnih okoljih.
Občine so tiste, ki v osnovi vodijo in usklajujejo lokalni razvoj, ki skrbijo za večino zadev pomembnih za občanke in občane, od vrtcev, kulturne dejavnosti, skrbi za starejše, dejavnosti mladih v prostem času, cest, oskrbe s pitno vodo, odstranjevanje odpadkov,…
V časih, ko smo obkroženi z negativnimi novicami in dogodki, ko so napovedi za prihodnost vse prej kot pozitivne, je po našem prepričanju čas za pregled in ogled dobrih in uspešnih lokalnih projektov. Iz njih se je mogoče največ naučiti za prihodnost, saj so dokaz, da je mogoče, da se da. Številne občine, četudi delujejo v mnogokrat težkih okoliščinah so dokaz za to. Akcija ODPRTA VRATA bo to tudi pokazala.
 
Mestna občina Maribor bo v
TOREK, 14. februarja 2012 od 14.00 do 17.00 ure
ODPRLA VRATA – VETRINJSKEGA DVORA in LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR
Na ta dan bodo številne občine po Sloveniji občankam in občanom odprle vrata svojih uspešnih projektov- od novih vrtcev, turističnih informacijskih centrov, športnih dvoran, čistilnih naprav, sončnih elektrarn, mladinskih centrov- ter jim pokazale koliko dobrega je bilo narejenega in kako.
 
Podžupan Mestne občine Maribor Janez Ujčič bo v torek, 14. februarja, ob 14. uri v Vetrinjskem dvoru s svojimi sodelavci pozdravil vse zainteresirane občanke in občane ter jih popeljal skozi razstavi v okviru kulturnih ambasad. Ob tem bodo lahko obiskovalci z njim spregovorili tudi o drugih, za njih pomembnih temah.
Razstave v Vetrinjskem dvoru:
-          Nova koča Monte Rosa, samozadostna zgradba v Alpah (Švica)
-          Porcelan iz zbirke Zsolnay (Madžarska)
-          Budapest Positive (Madžarska)
 
Lutkovno gledališče Maribor si bo možno ogledati ob vsaki polni uri in sicer ob 14., 15. in 16. uri.
Želimo si, da bi skupaj z vami počastili ne samo dvajseto obletnico delovanja Skupnosti občin Slovenije, temveč tudi in predvsem dobre in uspešne projekte na lokalni ravni.
 
 
Pridružite se nam!
 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Akcija "Odprta vrata" po slovenskih obcinah
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Akcija Skupnosti občin Slovenije "Odprta vrata" v Mariboru
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  O Skupnosti občin Slovenije
vodoravna delilna črta