Mestna občina Maribor dobitnica priznanja Naša Slovenija 2011
vodoravna delilna črta

 

Mestna občina Maribor je na razpisu Naša Slovenija 2011 prejela priznanja za oba prijavljena projekta. V kategoriji »Ohranjanje dediščine« je Mestna občina Maribor prejela priznanje za Vetrinjski (Naskov) dvor kot uspešno izveden zahteven projekt rešitve in hkratne mnogostranske sodobne oživitve poprej podirajočega se kulturnega spomenika ter za Minoritski samostan za celostno obnovitev ogrožene sakralno-profane stavbne dediščine v mestnem jedru s posrečeno simbiozo med starim in novim. Odbor za izbor prejemnikov priznanj Naša Slovenija 2011 se je odločil, da posebno pozornost nameni tudi arhitektki Maruši Zorec, ki je projektirala, projektantsko vodila in s sodelavci kvalitetno realizirala projekt obnove Vetrinjskega (Naskovega) dvora. Za obnovo slednjega je prejela tudi dve večji arhitekturni priznanji (prvo nagrado Piranesi 2010 in Plečnikovo medaljo 2011).

 

Svečana podelitev priznanj bo v soboto, 28. januarja 2012, ob 13. uri v protokolarnem prostoru sejma ALPE ADRIA TIP 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

V prilogi več o projektih obnove Vetrinjskega (Naskovega) dvora in obnove Minoritskega samostana.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Mestna občina Maribor dobitnica priznanja Naša Slovenija 2011 - podrobnosti o projektih obnove
vodoravna delilna črta