PRO.PR konferenca v Mariboru
vodoravna delilna črta


Župan Franc Kangler bo v imenu Mestne občine Maribor prejel nagrado VISION CITY 
 
Danes je bil v Mestni občini Maribor predstavljen program 10. jubilejne mednarodne konference za stike z javnostmi PRO.PR, ki bo od 21. do 24. marca 2012 v Mariboru. Konferenca poteka v organizaciji hrvaške agencije Apriori komunikacije. Konferenca združuje strokovnjake iz Jugovzhodne Evrope in je bila ustanovljena leta 2003 zaradi primarne potrebe po komunikaciji med pripadniki te dinamične stroke med državami, ki so se po političnih spremembah konec 20. stoletja soočile s podobnimi problemi.
 
Ob 10. obletnici bo utemeljena tudi nagrada PRO.PR Awards, ki jo bodo za dosežke na področju komuniciranja prejeli dr. Dejan Verčič, Gregor Krajnc in Miloš Čirič. Posebna nagrada Vision City bo vročena županu mesta Maribor, gospodu Francu Kanglerju, nagrada Vision Manager bo podeljena predsedniku uprave BTC d.d., gospodu Jožetu Mermalu.
 
Nagrada Vision City je utemeljena s strani Organizacijskega odbora mednarodne konference PRO.PR, v ta namen pa je bila ustanovljena tudi posebna komisija.
 
Vision City je nagrada, ki se vodi po kriterijih razvoja ekologije, vzgoje, športa, kulture in mladih. Komisija je tako odločila, da prvo nagrado Vision City 2012 podeli mestu Maribor. Komisija je ob upoštevanju razvoja komunikacij, povezanih z izzivi novih generacij, ki rastejo z novimi tehnologijami, uspela pozicionirati Maribor, mesto z vizijo.
 
Maribor se je uspel iz nekdaj močno industrijskega mesta preoblikovati v univerzitetno in turistično središče. S tem je zadovoljil osnovnim standardom, ki bi jih moralo imeti vsako sodobno evropsko mesto. Maribor se predstavlja kot Evropska prestolnica kulture, Evropska prestolnica mladih in gostitelj Zimske univerzijade. Maribor je v kratkem časovnem obdobju uspel ustvariti konkurenčne turistične vsebine in se neprestano razvija v smeri turizma. Mesto je uspešno pri izvedbi številnih evropskih projektov, ob tem pa pridobljena znanja in izkušnje prenaša tudi na mesta bližnjih držav.
 
Nagrada Vision City bo podeljena Mestni občini Maribor v petek, 23. 03. 2012, ob 20. uri v Hotelu Habakuk v Mariboru, s strani gospoda Richarda Linninga, IPRA, s sedežem v Londonu.

 

Predavatelji na PRO.PR konferenci 2012
Prof.Ph.D. Don W. Stacks, University of Miami
Carlos Diaz, LectorGlobal, Buenos Aires
Florence Ranson, EuropeanBankingFederation
Cathie Burton, Spokesperson, Council of Europe
Suzana Žilič Fišer, Director, Maribor 2012
Branko Pavlin, former CEO, Dnevnik, Slovenia
Mario Plenković, University of Maribor
Sabrina Povšić, Head of PublicRelationsDepartment
Ivan Tanta, University of Vern
Edin Fočić, BusinessDevelopmentOfficer
Lisa Koestl, BranchDirector, Diesel DeutschlandGMBH
Matjaž Zadravec, Director, Tuš Holding
Darko Popović, PromotionDepartmentDirector, TV Pink
Danijel Koletić, Head of AprioriGroup
VedranPedišić, arhitekt, Sangrad
Eric VelascoFarrera, arhitekt, AVP
Alex Aiken, Director of CommunicationandStrategy, WesminsterCityCouncil
 
Več informacij:
Apriori komunikacije
g. Danijel Koletić
Telefon: 00386 31 768 768


vodoravna delilna črta