E-PODJETNIK - Dvodnevna sinergija podjetništva in kulture v Mariboru
vodoravna delilna črtaV Mariboru bo med 7. in 8. decembrom potekal dvodnevni podjetniški dogodek, ki bo namenjen večji prepoznavnosti in promociji projekta E-PODJETNIK, širimo podjetniško energijo v Podravski regiji, katerega nosilec je Mestna občina Maribor.

V prostorih Vetrinjskega dvorca bo v dveh dneh potekala sinergija kulture in podjetništva, podprta s pestrim dvodnevnim programom predavanj, delavnic in okroglih miz z zanimivimi gosti iz sveta podjetništva. Obenem bo med 7. in 8. decembrom čas tudi za mreženje, poslovne priložnosti in predstavitve podjetij.

Dvodnevni dogodek se bo pričel v sredo, 7. decembra 2011, ob 12. uri z zanimivo okroglo mizo, na kateri bo sodeloval tudi podžupan Mestne občine Maribor mag. Tomaž Kancler. S tem se bodo pričele vse aktivnosti z gosti, ki bodo spregovorili o podjetništvu, pokazali, kako s podjetništvom začeti, v  njem uspeti in bodo v podravsko regijo vnesli več podjetniškega duha (program dogodka v prilogi).


Projekt E-PODJETNIK predstavlja enovito in celostno podporno okolje za razvoj podjetništva v Podravju in je eden redkih projektov za spodbujanje podjetništva. V okviru projekta podjetnikom iz Podravske regije nudimo brezplačno podporo v obliki podjetniških posvetov, podjetniških izobraževanj, podjetniških delavnic, izvajanju podpore in delavnic na daljavo.

Razvit bo podjetniški portal, kjer bodo podjetniki dobili večino potrebnih informacij na enem mestu. Te informacije bodo vsebovale: strokovne članke in informacije za podjetnike, aktualne podatke pomembne za podjetnike, avtorske članke, preglede podjetniškega dogajanja, novice, napoved dogodkov (koledar), obveščanje po elektronski pošti, podjetniški blog, ipd. Za podjetnike pripravljamo kratke priročnike za različne situacije, v katerih se znajdejo (odpiranje podjetja, zaposlovanje, zaščita intelektualne lastnine, ipd.).

Mestna občina Maribor je projekt pridobila v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«. Operacijo tako delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 254.541 EUR. Celotna vrednost projekta E-PODJETNIK znaša 359.352 EUR. Projekt se sestoji iz več faz, od katerih je osrednja faza »Izvedba podpornega dela E-PODJETNIK« vredna 290.400 EUR in sofinancirana v višini 205.700 EUR.

Pri izvedbi projekta, ki bo zaključen predvidoma jeseni 2012, sodelujejo institucije in podjetja, ki podjetnikom s svojim delovanjem prenašajo pozitivno energijo, znanje in poslovne mreže. Projekt koordinira glavni izvajalec Mariborska razvojna agencija, pri izvedbi pa sodelujejo: Ekonomski institut Maribor, Inštitut za raziskovanje podjetništva, Štajerska gospodarska zbornica, Območna obrtna zbornica Maribor, Štajerski tehnološki park, P3 svetovanje d.o.o. in E.vizija d.o.o. Med podpornim okoljem E-PODJETNIK in podjetji veje zaupanje in medsebojno spoštovanje, zato podjetja v E-PODJETNIKU vidijo steber svojega delovanja in ga uporabljajo za razreševanje svojih strateških in tudi vsakdanjih izzivov. Več o projektu na http://www.epodjetnik.org.


V Mariboru bo

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  E-PODJETNIK - Program
vodoravna delilna črta