28. Martinovanje v Mariboru
vodoravna delilna črta


V petek, 11. 11. 2011, bo v organizaciji Zavoda za turizem Maribor potekalo tradicionalno, že 28. Martinovanje v Mariboru. Mariborsko martinovanje je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, na katerem se  običajno zbere nekaj tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu svobode bosta spremljala pester kulturno-zabavni program ter bogata vinsko-kulinarična ponudba.

 

Za odlično Martinovo zabavo bodo poskrbeli Godba Ruše z mažoretkami, Ansambel Pajdaši, Show Band klobuk, Akademska folklorna skupina Študent in drugi, medtem ko bodo na kar 46 stojnicah na voljo mošt, mlado vino in domače dobrote vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

 

Prireditev ob svetem Martinu pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu ter je namenjena predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin, pridelovalcem domačih štajerskih jedi in ohranjanju starih navad najlepšega jesenskega dogodka, ko se mošt spremeni v vino. Hkrati predstavlja Martinovanje v Mariboru zaključek celoletnega cikla prireditev, namenjenih v čast Stari trti, najstarejši trti na svetu.

 

 

Program najdete tudi na spletni strani www.maribor-pohorje.si.


Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta