Odprava arhitektonskih ovir za invalide in ureditev javnih prometnih površin za potrebe slepih in slabovidnih v centru mesta Maribor
vodoravna delilna črta


 

V letu 2010 je Mestna občina Maribor na javni poziv »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013« prijavila projekt »Odprava arhitektonskih ovir za invalide in ureditev javnih prometnih površin za potrebe slepih in slabovidnih v centru mesta Maribor«. Projekt je bil odobren jeseni 2010 in ga delno financira Evropski sklad za regionalni razvoj in Služba Vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko. Projekt se izvaja od leta 2010 do 2012.

 

 

Namen projekta »Odprava arhitektonskih ovir za invalide in ureditev javnih prometnih površin za potrebe slepih in slabovidnih v centru mesta Maribor« je prilagoditev mestnih prometnih površin za potrebe invalidov ter za potrebe slepih in slabovidnih. Cilj projekta je odpraviti arhitektonske ovire na javnih prometnih površinah za invalide ter vzpostaviti sistem vodenja za slepe in slabovidne osebe po mestu.

 

 

V okviru investicije se izvaja ureditev javnih površin kot so cestišča, pločniki, križišča ter ureditev javnih ustanov na najbolj frekvenčnih in izpostavljenih območjih centra mesta Maribora.Več o projektu si lahko preberete v prilogi.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Odprava arhitektonskih ovir za invalide in ureditev javnih prometnih površin za potrebe slepih in slabovidnih v centru mesta Maribor
vodoravna delilna črta