Udeležba MOM na zaključni konferenci projekta PIMMS TRANSFER v Londonu
vodoravna delilna črta
Mestna občina Maribor sodeluje s 14 partnerskimi mesti v projektu Pimms Transfer, ki temelji na prenosu dobrih praks in znanj na področju menedžmenta mobilnosti.

Zaključna konferenca za projekt PIMMS TRANSFER je potekala v Londonu 4. oktobra 2011 v organizaciji vodilnega partnerja London European Partnership for Transport. Udeleženci Mestne občine Maribor so kot partnerji projekta sodelovali pri predstavitvah in razpravi o doseženih ciljih projekta in nadaljnjih projektih na področju trajnostne mobilnosti v mestih.

Aktivnosti, ki jih je Mestna občina Maribor izvajala in predstavila za izboljšanje trajnostne mobilnosti v mestu v okviru projekta so: uvedba elektronskega evidentiranja v javnem potniškem prometu, enourna vozovnica, nabava avtobusov s sistemom Euro 5, razširitev parkirne cone, kolesarske steze v centru mesta in urejanje javnih prometnih površin za slepe in slabovidne.

Projekt PIMMS TRANSFER se izvaja od leta 2008 do 2011 v okviru evropskega programa INTERREG IV C, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj in Služba RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko. S pomočjo tega programa lokalne skupnosti lažje načrtujejo infrastrukturne in druge projekte, ki so financirani iz drugih evropskih skladov.

 

 


vodoravna delilna črta