Vabilo na prireditev »Vetrnice za mir«
vodoravna delilna črta


V sredo, 21. septembra 2011, s pričetkom ob 10. uri pri Rožnem griču v Mestnem parku.


Vabimo vas na prireditev v okviru mednarodnega projekta »VETRNICE ZA MIR«, ki bo v sredo, 21. septembra 2011, s pričetkom ob 10. uri pri Rožnem griču v Mestnem parku.

 

V letošnjem letu smo se v sodelovanju z mariborskimi osnovnimi šolami pridružili mednarodnemu projektu Vetrnice za mir, v okviru katerega bodo umetniki, študentje, otroci in ostali udeleženci z vsega sveta izdelovali vetrnice.

 

Z lanskoletnim obiskom dalajlame smo želeli predvsem prebuditi mlade v zavedanju, da je nujno potrebno vzgajati v sebi človeške vrednote. Ker želimo s tovrstnim osveščanjem nadaljevati, smo se odločili, da se pridružimo projektu. Mir ne pomeni zgolj stanja brez vojne, mir pomeni stanje brez spopadov, nemirov in vznemirjenj na vseh ravneh. Nanaša se na nasilje ali nestrpnost v našem vsakdanu, v šoli, službi ali prostem času. S projektom Vetrnice za mir želimo spodbuditi k razmišljanju o pomenu miru v našem življenju.

 

 

V Mariboru bomo vetrnice miru - izdelke učencev mariborskih osnovnih šol – razstavili na Rožnem griču v Mestnem parku. Ocenjujemo, da bo izdelanih okrog 500 vetrnic.

 

Vabimo vas na krajšo prireditev, ki bo ob tej priložnosti potekala v sredo, 21. septembra 2011, s pričetkom ob 10. uri pri Rožnem griču v Mestnem parku.

 

 

PROGRAM:


Nastop pevskega zbora Osnovne šole Gustava Šiliha Maribor

Alenka Elena Begant, Center za državljansko vzgojo – Šola za mir

Zaključne besede predstavnika Mestne občine Maribor in podelitev priznanj šolam

Učenci 2. razreda Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor - pesem »Gradimo si prijateljstvo«

 

 

Prireditev bosta povezovali učenki OŠ Angela Besednjaka.


V primeru dežja bo prireditev odpovedana.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta