Sprejem Smiljana Pušenjaka in Franca Kopiča
vodoravna delilna črta


Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl je sprejel režiserja in snemalca Franca Kopiča ter scenarista in tekstopisca Smiljana Pušenjaka, ki v zadnjem času na področju kratkometražnega filma dobivata prestižne nagrade. Ob tej priložnosti jima je izrekel čestitke za številne dosežke in se zahvalil za promocijo Maribora po svetu.


Gospod Franc Kopič je v svoji 40-letni filmski karieri do danes zbral kar 578 mednarodnih diplom in nagrad. Poleg svojega avtorskega filmskega ustvarjanja zadnja tri leta sodeluje z gospodom Smiljanom Pušenjakom in dosegata velike promocijske uspehe za mesto Maribor.

 

Za njun prvi skupni film, 20-minutni dokumentarec »EZL EK, ZNAMENITI MARIBORSKI VOGAL« (2008) sta prejela sedem mednarodnih diplom in nagrad, za drugega »PESEM SUŽNJEV« (2009) pa že dvanajst nagrad. Obenem je bil omenjen film nominiran za letošnje evropsko prvenstvo kratkometražnih filmov, ki bo jeseni v Nemčiji.

 

Za njun tretji film, 14-minutni dokumentarec »MARIBOR IN NJEGOVA NAJSTAREJŠA TRTA NA SVETU« (2010) pa imata že dve nagradi.

 

 

Več fotografij s sprejema si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta