Evropski teden mobilnosti 2011 v Mariboru (16.-22.9.2011)
vodoravna delilna črta


 

Mestna občina Maribor ponovno sodeluje v mednarodni akciji »Evropski teden mobilnosti«, ki bo v našem mestu potekal med 16. in 22. septembrom 2011. V tem času bodo na Trgu svobode organizirane prireditve v okviru evropskih projektov Pimms Transfer in PMinter. Prireditve, ki potekajo pod okriljem evropskih projektov delno financirata Evropski sklad za regionalni razvoj – INTERREG IVC, Operativni program Slovenija – Avstrija 2007 - 2013 in Inteligentna energija za Evropo.

 

Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je »POTUJMO DRUGAČE«, ki poudarja učinkovito rabo energije v prometu.

S temo "Potujmo drugače" so mesta po Evropi in svetu povabljena k spodbujanju vseh načinov trajnostnega prometa: vožnje s kolesom, uporabe javnega prevoza, pešačenja; poudarjajo se naj pozitivni učinki alternativne mobilnosti na kakovost zraka, zmanjšanje obremenitve s hrupom, zdravje in blaženje podnebnih sprememb z zmanjšanjem/preprečevanjem emisij CO2. Vsak lahko poveča svojo energetsko učinkovitost, če vsaj za določen čas opusti ali omeji zasebno uporabo avtomobila.

 

Več o programu Evropskega tedna mobilnosti 2011 v prilogah.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  PROGRAM - Evropski teden mobilnosti 2011
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Publikacija - 10 let evropskega tedna mobilnosti
vodoravna delilna črta