Kolesarjenje po Poti Stare trte
vodoravna delilna črta

V Mariboru, mestu, ki je vpeto v čudovito naravo Pohorja, vinorodnih gričev in reke Drave, se konec meseca septembra odvija FESTIVAL STARE TRTE.


V tem času se bomo skupaj podali na kolesarsko odkrivanje vinorodnih gričev v okolici Maribora in okušanje sadov narave, ki jih ponuja ta prelepi jesenski čas. Hkrati bomo obiskali tudi Staro trto, najstarejšo trto na svetu, ki uspeva prav v Mariboru, na Lentu, in katere bogata vinska tradicija sega tudi do njenih potomk.


Vabljeni, da se nam na kolesarjenju pridružite!


Potek poti: Izpred trgovine Giga šport v Mariboru nas pot vodi v Malečnik, po vinskih cestah skozi Vodole, Ruperče, mimo Perniškega jezera vse do Jarenine, kjer sledi postanek za ogled Jareninskega dvora in vinske kleti Dveri-Pax. Sledi povratek v Maribor in zaključek pred Hišo Stare trte, od koder je le korak ali dva do Glavnega trga, kjer se bodo v okviru Festivala Stare trte predstavili Mojstri kuhanja dobrot iz kotliča.

Postanek: Jareninski dvor in vinska klet Dveri-Pax

Zaključek: Hiša Stare trte & Festival Stare trte

Prijavnina: 5,00 EUR za prijave do 20. 9.; 7,00 EUR za prijave po 20. 9. in na dan izleta

Prijavnina vključuje: vodenje izleta, zavarovanje udeležencev, mini prigrizek, promocijski material ter vrednostna bona Trgovine Giga Šport in vinske kleti Dveri-Pax.

Informacije: TIC Maribor, Hiša Stare trte, Trgovina Giga Šport, Vinska klet Dveri-Pax in Agencija MOPA d.o.o.

Prijave in vplačila: TIC Maribor; tic@maribor.si; 02/234 66 11 (oz. na podračun pri UJP Slovenska Bistrica, št. 012706033740127)

OPOZORILO: Večji del poti poteka po manj prometnih asfaltiranih cestah/ulicah, deloma tudi po kolesarskih stezah in peš coni, nekaj je tudi makadama in bolj prometnih cest. Vsak udeleženec vozi na lastno odgovornost.


Prijavnica v PDF formatu.

Zemljevid: Brezplačna kolesarska karta
S kolesom po Mariboru in okolici v PDF formatu, oznaka PST.

Prikaz poti na zemljevidu s programom Google Earth.

Trajanje:4-5 h
Izhodišče poti:Trgovina Giga šport, Melje, Maribor
Čas prireditve:24. september 2011 med 9. in 14. uro
Zahtevnost poti:srednje zahtevna
Dolžina poti:37 km
Naziv:Turistično informacijski center Maribor
Naslov:Partizanska cesta 6a
Telefon:+386 (0)2 234 66 11
Fax:+386 (0)2 234 66 13


vodoravna delilna črta