Konferenca Evropske federacije liberijskih organizacij
vodoravna delilna črta


Društvo za spodbujanje globalnega učenja ANANSE iz Lenarta je med 22. in 25. julijem 2011 v Mariboru organiziralo konferenco Evropske federacije liberijskih organizacij, katere član je tudi društvo ANANSE, saj soustanovitelj Ernest K. Boakai prihaja prav iz Liberije. Evropska federacija liberijskih organizacij je v Belgiji registrirana neprofitna organizacija, ki teži k spodbujanju sodelovanja med liberijskimi organizacijami v Evropi ter preko humanitarnih in razvojnih programov prispevati k razvoju povojne Liberije. Člani Federacije se redno srečujejo na konferencah po vsej Evropi, tokrat so bili v štajerski prestolnici, kjer jih je v Hiši Stare trte sprejel podžupan Mestne občine Maribor g. Janez Ujčič.

 

Konference se je udeležilo 25 predstavnikov vodstva federacije ter organizacij članic iz Norveške, Švedske, Velike Britanije, Irske, Nemčije, Belgije, Švice, Francije in Slovenije. S svojo prisotnostjo je udeležence počastil tudi bivši podpredsednik Liberije in trenutni liberijski ambasador v Veliki Britaniji g. Wesley M. Johnson. S posebnim programom so udeleženci v okviru konference proslavili tudi 164. obletnico dneva neodvisnosti Liberije, ki tako predstavlja najstarejšo afriško državo.

 

Štiri dnevno srečanje liberijske diaspore se je zaključilo z delovnim sestankom s predstavniki Javnega zavoda Maribor 2012, na katerem so bile podrobneje razdelane možnosti sodelovanja v projektu.

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

 


vodoravna delilna črta