Vabilo na seminar »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij«
vodoravna delilna črta


Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA v sklopu projekta ZAVEDNO MLADI že drugo leto zapored organizira dvodnevni seminar »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij«, ki bo potekal v Kulturnem centru Pekarna v Mariboru v četrtek, 26. 5. 2011, in v torek, 31. 5. 2011, med 10:00 in 18:00.

 

Seminar je namenjen usposabljanju mladinskih delavcev, mentorjev, pedagoških in svetovalnih delavcev ter mladih, ki delajo z drugimi mladimi.

 

Program seminarja je zasnovan tako, da bodo udeleženci pridobili veščine poglobljenega kritičnega branja informacij in različnih medijskih manipulativnih besedil ter hkrati osvojili pristope, spodbude in orodja, ki jim bodo omogočili nadaljnjo uporabo in posredovanje teh veščin mladim v procesu njihovega dela ali pri samostojnem izvajanju mladinskih delavnic s sorodno tematiko.

 

V kolikor želimo mlade spodbuditi, da se močneje zavedajo raznovrstnih vplivov okolja na lasten osebnostni razvoj, na samopodobo, vrednote in cilje ter postanejo v okolju in družbi, kjer živijo, dejavni in odgovorni pri njenem sooblikovanju, da v svojem delovanju težijo k strpnosti, sodelovanju, multikulturnem povezovanju, odprtosti za drugega in k socialni pravičnosti, je nujno, da jih podpremo pri razvoju zmožnosti kritičnega branja posredovanih informacij, znanja, prepričanj in vrednot in smo jim v oporo pri oblikovanju in posredovanju njihovih lastnih.

 

Drugi del seminarja, bo prav posebej osredotočen na izvedbo samostojnih delavnic »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij« v organizacijah in ustanovah za ciljno publiko mladih. Izvajalke seminarja so v preteklem letu izvedle več kot dvajset delavnic za različne skupine otrok in mladih ter v tem času pridobile ogromno raznovrstnih izkušenj ter poglobljen vpogled v vrednote in motivacijo mladih, da tvorno sooblikujejo okolje, v katerem živijo. Te izkušnje bodo z udeleženci delile tudi na seminarju.

 

Izvajale ga bodo strokovne sodelavke MISC INFOPEKA Vida Vončina, Urška Breznik in Polonca Podgoršek.

 

Več informacij najdete v priponki.

 

PRIJAVA:

 

Rok prijave je 17. 5. 2011. Prijavite se lahko po e-pošti ali telefonu: T: 02 300 68 50, M: 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  SEMINAR »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij«
vodoravna delilna črta