Sodelovanje MOM pri vseslovenski akciji »Star papir za novo upanje«
vodoravna delilna črta

Po lanski uspešno izvedeni vseslovenski akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!« društvo Ekologi brez meja in podjetje Dinos letošnjo pomlad organizirajo vseslovensko akcijo zbiranja starega papirja v dobrodelne namene »Star papir za novo upanje«. Akcija poteka ves mesec april po vsej Sloveniji. Organizatorji so k zbiranju papirja povabili vse vrtce, osnovne in srednje šole, pa tudi podjetja in javne organizacije, ki imajo namen pospraviti nakopičen star papir oziroma čistiti svoje arhive.

 

 

K akciji je pristopila tudi Mestna občina Maribor, ki bo s pomočjo zaposlenih zbirala stari papir. Na Dan zemlje, 22. aprila 2011, bomo ves papir, ki smo ga zbrali, odvrgli v zabojnik, ki bo ta dan nameščen na dvorišču občinske stavbe. Pri akciji bo sodelovalo tudi podjetje Snaga d.o.o., ki bo zagotovilo zabojnik na dvorišču občinske stavbe in zabojnike v vseh treh zbirnih centrih.

 

 

Mestna občina Maribor poziva občane, da se tudi sami aktivno vključijo v akcijo »Star papir za novo upanje« v svojem podjetju, šoli ali vrtcu. Posamezniki, ki bodo individualno zbirali stari papir, lahko le-tega odvržejo v zabojnike, ki bodo 22. aprila 2011 postavljeni v vseh treh zbirnih centrih podjetja Snaga d.o.o. (Streliška cesta za TUŠ črpalko, Plinarniška ulica pri Plinarni Maribor in Lahova ulica pri Surovini) in bodo posebej označeni s plakatom akcije »Star papir za novo upanje«. Zbran papir bo podjetje Snaga d.o.o. po koncu akcije dostavilo na podjetje Dinos.

 

 

V primerjavi s preteklimi zbiralnimi akcijami bo to akcija na nacionalnem nivoju, njen izkupiček pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene. Zbrana finančna sredstva bodo organizatorji namenili otrokom v Sloveniji in v Afriki.  Slovenski otroci in mladostniki bodo v okviru natečaja, ki bo potekal v okviru projekta Star papir za novo upanje, sami izbrali, komu v Sloveniji naj se nameni polovica zbranih sredstev. Drugo polovico tako zbranih sredstev pa bodo namenili za gradnjo izobraževalnega centra v državi Malavi v Afriki za otroke s posebnimi potrebami.

 

 

Zbirne točke zabojnikov bodo objavljene tudi na zemljevidu na spletni strani društva Ekologi brez meja (www.ebm.si), kjer bo možno spremljati naraščanje količine zbranega papirja po Sloveniji. Tako bo lahko vsak prebivalec Slovenije dodal svoj list k boljšemu svetu. 

 

 

 

Vsak list šteje!

 


vodoravna delilna črta