Dogodek Café d'Europe Régional v Mariboru
vodoravna delilna črta


Projektna pisarna Mestne občine Maribor v sodelovanju z Inštitutom IRE iz Salzburga v okviru projekta »Štiriperesna deteljica« organizira dogodek Café d'Europe Régional (»emocionalna in kulturna raznolikost Evrope«), ki bo potekal v petek, 15. aprila 2011, med 9.30 in 11.30 v kavarni Astoria v Mariboru.

Namen dogodka je javna diskusija o širitvi Evropske unije. Diskusije se bodo udeležili dijaki II. gimnazije Maribor, Gimnazije Ptuj in Prometne šole Maribor.

Kot govorniki bodo na dogodku sodelovali: Tomaž Kancler, podžupan Mestne občine Maribor, Erwin Kubesch, avstrijski ambasador v Sloveniji, Franz Schausberger, direktor Inštituta regij Evrope (IRE Salzburg, Avstrija), Andrej Beloglavec, v.d. vodje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Josip Mihalič, Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalni politiko, Damijan Habernik, avstrijsko veleposlaništvo, Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.

 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zagotovljeni pa bodo tudi slovenski prevodi.

 

Namen in cilj projekta »Štiriperesna deteljica« (www.lucky-four-leaf-clover.eu) je udejanjanje in obveščanje javnosti o vrednosti, ki jo ima širitev EU na regionalnem in lokalnem nivoju v treh državah članicah (Avstriji, Madžarski in Sloveniji), eni kandidatki (Hrvaški) in eni potencialni kandidatki (Bosni in Hercegovini).


vodoravna delilna črta