Zaključna prireditev Mladi za napredek Maribora
vodoravna delilna črta


Prijazno vas vabimo na zaključno prireditev 28. srečanja Mladi za napredek Maribora, ki bo v torek, 5. aprila 2011, ob 10. uri za osnovnošolce in ob 13. uri za srednješolce, v veliki dvorani Narodnega doma, Ulica kneza Koclja 9, Maribor, na kateri bomo razglasili rezultate in podelili nagrade najboljšim mladim raziskovalcem, mentorjem in šolam.

 


Zanimanje za mladinsko raziskovalno dejavnost v našem mestu je visoko in celo narašča. V letošnjem šolskem letu je v projektu sodelovalo nekaj več kot 300 mladih raziskovalcev iz mariborskih osnovnih in srednjih šol ter dijaškega doma, ki so v razpisnem roku oddali skupno 199 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov. Osnovnošolci so raziskovali predvsem na področju sociologije, zdravstva in veterine ter na interdisciplinarnem področju, med tem ko so srednješolci pogledali tudi na področje elektrotehnike in elektronike, biologije ter psihologije. Raziskovalne naloge in inovacijski predlogi so na visoki kakovostni ravni, ustvarjalnost in inovativnost mladih raziskovalcev pa dokazujeta, da se nam za prihodnost ni bati.

 


Program zaključne prireditve so pripravili dijaki Prve gimnazije Maribor, pod vodstvom mentoric Tjaše Klanjšek Bohinec in Maje Lutar, ki nas bodo popeljali tudi v svet Zaljubljenega Zevsa. Avtorica predstave je dijakinja Prve gimnazije Neža Kovačič, ki je v okviru projekta Mladi za napredek Maribora 2009 prejela nagrado ZPM Maribor za najboljšo raziskovalno nalogo.

 


Dodatne informacije: Urša Žiger, koordinatorica projekta Mladi za napredek Maribora, 02 229-69-15, 041 284-515, ursa@zpm-mb.si.

 


vodoravna delilna črta