Vabilo na zaključno prireditev projekta PASAVČEK »Red je vedno pas pripet!«
vodoravna delilna črta


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor že šesto leto sodeluje v projektu PASAVČEK, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Zaščita otrok v avtu je eden najbolj učinkovitih ukrepov za izboljšanje varnosti. Otroci v Sloveniji poznajo akcijo pod imenom priljubljene figurice PASAVČEK.


Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2010 poteka projektno delo, v katerega so vključeni otroci 4 – 12 let ter njihovi starši. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura projekta je lik Pasavčka, ki na zabaven način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet!

 

 

V okviru projekta PASAVČEK bomo v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Medobčinskim redarstvom, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe izvedli zaključno prireditev RED JE VEDNO PAS PRIPET!

 

 

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi  

 

»Red je vedno pas pripet!«

 

v četrtek, 24. marca 2011, ob 10. uri na Trgu svobode v Mariboru.

 

 

 

Na prireditvi bomo otroke s pomočjo demonstracijskih naprav SPV poučili o pomembnosti uporabe ter pravilnem načinu pripenjanja z varnostnim pasom. Za zabavo in prijetno vzdušje bo poskrbel čarovnik Grega.

 

 

 

V primeru dežja bo prireditev prestavljena na četrtek, 31. marec 2011.

 

 

 

 

Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Program - »Red je vedno pas pripet!«
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Sporočilo za javnost - Zaključna prireditev projekta Pasavček
vodoravna delilna črta