Seminar Master Class 2011 v okviru projketa PIMMS Transfer, Treviso, Italija
vodoravna delilna črta

 

        

Predstavniki Mestne občine Maribor so se v dneh od 1.3. do 3.3.2011 udeležili seminarja »Master Class 2011«, ki je potekal v Italiji, Trevisu, v okviru projekta PIMMS Transfer. Projekt se izvaja od leta 2008 do 2011 v okviru evropskega programa INTERREG IV C. Pri projektu PIMMS Transfer sodelujejo partnerji iz različnih držav EU, ki uvajajo menedžment mobilnosti in prenos dobrih praks na regionalni in lokalni ravni  s pomočjo različnih ukrepov.

Namen udeležbe na seminarju Master Class je bil seznaniti se z najnovejšimi trendi in praksami na področju trajnostne mobilnosti in urejanja javnega prometa. Dobre prakse so predstavljali strokovnjaki iz Nemčije, Irske, Avstrije, Anglije, Italije, Češke, Nizozemske in Švedske.

 

 

V uvodni predstavitvi je predstavnik glavnega partnerja London European Partnership for Transport - LEPT pohvalil MOM za uspešen prenos dobre prakse iz Nemčije in Avstrije na področju zakonodaje pri urejanju javnega prometa.

Organizatorji so predavanja nadgradili tudi z ogledom praktičnih primerov na terenu, kot npr. inovativen parkirni informacijski sistem in javne izposojevalnice koles »TVBike« v občini Treviso. Na seminarju smo predstavniki MOM pridobili tudi nove ideje, ki bi jih želeli realizirati na področju urejanja prometa.

 

 


vodoravna delilna črta