Dan za spremembe v Mestni občini Maribor
vodoravna delilna črta


Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v soboto 26. marca 2011, organizira veliko »prostovoljsko akcijo« - Dan za spremembe, dan, ki naj bi bil v Sloveniji posvečen izključno prostovoljskemu delu. Cilj vseslovenske akcije je nagovoriti javnost, da naredi na ta dan pozitivno spremembo v svojem življenju, predvsem skozi vključenostjo v prostovoljske aktivnosti. 

Na ta dan ne bomo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bomo lotili konkretnih dejanj. Akcijam v okviru Dneva za spremembe se je priključila tudi Mestna občina Maribor, ki bo na ta dan, 26. marca 2011, izvedla mnoge aktivnosti – prostovoljci bodo odstranjevali grafite (na igralih dveh otroških igrišč ter na nekaterih javnih površinah v centru mesta), družili se bodo s starejšimi občani v domovih za starejše, sprehajali živali iz zavetišča za živali…

 

V okviru akcije bomo pripravili e-brošuro, v kateri bodo zajete splošne informacije o prostovoljstvu, o evropskem letu prostovoljstva ter o akciji Dan za spremembe. Brošura bo predstavljena na novinarski konferenci v okviru akcije, objavljena na spletni strani Mestne občine Maribor ter po e-pošti posredovana na naslove javnih zavodov in javnih podjetji v Mestni občini Maribor.

 

Z namenom promocije akcije ter organizacij, ki izvajajo prostovoljsko delo, želimo v brošuro vključiti tudi aktivnosti, ki jih bodo druge organizacije v Mestni občini Maribor izvedle v okviru Dneva za spremembe. Organizacije, ki bodo v okviru Dneva za spremembe izvedle prostovoljske aktivnosti, pozivamo, da nam do srede, 2. marca 2011, posredujejo kratek opis aktivnosti (glej primer v priponki) s kontaktnimi podatki organizacije. Opise posredujte na elektronski naslov marja.gucek@maribor.si.

 

V kolikor imajo organizacije informacije tudi o prostovoljskih aktivnostih, ki jih bodo izvajale v okviru evropskega leta prostovoljstva, nam lahko le-te posredujejo do zgoraj navedenega datuma in jih bomo prav tako vključili v brošuro. Način posredovanja informacij je enak kot je opisan v predhodnem odstavku.  

 

 

Dodatne informacije:

 

Marja Guček,

 

Urad za kulturo in mladino

 

02/2201-479

 

marja.gucek@maribor.si


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Tabela - Primer posredovane aktivnosti
vodoravna delilna črta