Snemanje oddaje "Po lepi naši" / "Lijepom našom"
vodoravna delilna črta
V Mariboru bo v četrtek, 10. marca 2011, ob 19. uri v Dvorani Tabor potekalo snemanje zelo znane hrvaške zabavne oddaje »Po lepi naši« / »Lijepom našom«, ki je predvajana na hrvaški nacionalni televiziji. Oddaja ima dolgoletno tradicijo, saj so s snemanjem le-te pričeli že leta 1996, od takrat pa so predvajali več kot 500 oddaj na Hrvaškem, v Švici, Nemčiji, Avstriji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Kanadi in Avstraliji. Oddaja je na Hrvaškem zelo uspešna in sodi med deset najbolj gledanih oddaj med vsemi oddajami na različnih televizijah.

Ob 20. obletnici Hrvaškega kulturnega društva Maribor so se odločili za snemanje oddaje v Mariboru, kar bo tudi prvo gostovanje v Sloveniji nasploh.

Oddaja sicer temelji na tradicionalni kulturi, v kateri se predstavljajo najbolj znani glasbeniki hrvaške narodne scene, folklorna društva, tamburaške skupine, klape in vokalne skupine, ob tem pa se predstavijo tudi zasedbe iz mesta, v katerem se oddaja snema. Oddaja bo tako odlična promocija mesta Maribor, saj bo v njej predstavljena tradicionalna kultura našega okolja, zgodovinske znamenitosti mesta, kulinarika, običaji in turistične zanimivosti, v oddaji pa bodo poleg hrvaških gostov nastopili tudi slovenski glasbeniki in folkloristi.


vodoravna delilna črta