PRIDOBLJENA EU SREDSTVA ZA NOVI PROJEKT – MARIBOR CITY CARD
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor je v decembru 2010 pridobila evropska sredstva za nov projekt Maribor City Card.

 

 

Namen projekta Maribor City Card je razviti turistično kartico, ki bo vsem prihajajočim, tako domačim kot tujim turistom ponudila številne ugodnosti kot so: možnost brezplačne uporabe javnega prevoza, brezplačne ali znižane vstopnine v določene kulturne znamenitosti mesta (muzeji, galerije, grad, …) in številne popuste drugih ponudnikov turističnih, gostinskih in trgovskih storitev. Turistom bo izboljšala kakovost počitnic in jim dala možnost, da prihranijo denar in čas ter poglobijo svoje znanje o turistični destinaciji. Za turistično destinacijo pa predstavlja instrument, ki je zelo koristen za ustvarjanje celovite ponudbe, za spodbujanje sodelovanja med različnimi interesnimi skupinami, upravljanje turističnih tokov in upravljanje sezonskega vpliva turistov.

 

 

Projekt je vreden 233.250,00 EUR, od tega je 165.218,76 EUR financiranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt bo zaključen predvidoma decembra 2011.

 

 

Projekt zajema naslednje aktivnosti:

 

-          posnetek stanja in analiza okolja,

 

-          konceptualna zasnova City Card,

 

-          razvoj produkta,

 

-          pilotska izvedba City Card,

 

-          diseminacija rezultatov,

 

-          eksploatacija.

 

 

Projekt Maribor City Card je za mesto Maribor velika pridobitev, saj bo turistična kartica tako postala sodoben način za prikaz najboljšega, kar mesto lahko ponudi.


vodoravna delilna črta