Škisova tržnica v Mariboru
vodoravna delilna črta


Škisova tržnica je v Ljubljani postala že tradicionalna prireditev, ki jo Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) organizirala že trinajstkrat. Zaradi velikega uspeha v prestolnici, so se odločili, da podobno prireditev pripravijo tudi v Mariboru.

 

Tudi v Mariboru bodo glavni ustvarjalci programa študentski klubi, ki bodo na stojnicah predstavljali svoje delovanje. Na platojih Mariborske tržnice se bodo zbrali iz vseh koncev Slovenije. Prireditev bo odprla vrata 5. oktobra 2010 ob 12. uri, druženje pa se bo zaključilo z odličnim koncertnim dogajanjem ob 1. uri zjutraj. Prireditev je brezplačna.

 

V popoldanskem delu, bodo klubi iz vseh koncev Slovenije, predstavljali svoje običaje, tradicije, lokalne posebnosti in značilnosti ter razvajali študente z domačimi kulinaričnimi dobrotami. Njihove predstavitve bo usmerjala rdeča nit Škisove tržnice, ki se glasi Delam, torej sem.

 

Povsod po prizorišču se bo odvijal bogat spremljevalni program, ki bo vključeval zabavne in poučne točke, nastopile bodo različne skupine, obiskovalci pa se bodo lahko pomerili v športno zabavnih dejavnostih. V popoldanskem času se bodo predstavili tudi partnerji, na glavnem odru pa se bodo odvijale programske točke, ki bodo s kulturno noto popestrile dogajanje.

 

Ko se bo dan začel prevešati v večer, bodo za ljubitelje elektronske glasbe poskrbeli DJ-i v posebnem šotoru. Na glavnem odru bodo najprej dali priložnost dvema mladima, neuveljavljenima skupinama, Division in Memento Mori. Za njima pa bodo obiskovalce pozno v noč zabavali Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Edo Maajka z bendom, Siti Hlapci in Emkej z bendom.

 

Več o prireditvi si lahko preberete na www.skisova-trznica.si.Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta