Maribor bo gostitelj Svetovnega mladinskega prvenstva v šahu 2012
vodoravna delilna črta


V Rusiji v Hanti Mansijsku je danes, 1. oktobra 2010, v okviru 39. šahovske olimpijade potekala predstavitev kandidatov za organizacijo Svetovnega mladinskega prvenstva v šahu leta 2012. Poleg Mestne občine Maribor (Slovenija) so se predstavile še Gruzija, Črna gora in Turčija. Po predstavitvi je potekalo glasovanje, pri čemer je komisija z veliko večino (s 45 glasovi) sprejela odločitev, da bo Svetovno mladinsko prvenstvo v šahu leta 2012 potekalo v Mariboru.

 

Na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v mesecu novembru 2012, pričakujemo okrog 2400 udeležencev. Organizator prvenstva bo podjetje Šahohlačnik d.o.o., predstavnik katerega je gospod Gerg Mohr, mariborski šahovski velemojster in koordinator mariborske kandidature.

 

Pridobljena nominacija predstavlja za Mestno občino Maribor velik uspeh, saj le-ta pomeni velik prispevek k promociji Maribora in Slovenije po svetu. V času poteka prvenstva lahko pričakujemo okrog 36.000 nočitev, kar bo pomembna dodana vrednost v turizmu in gospodarstvu v Mariboru.

 

Svetovno mladinsko prvenstvo v šahu bo predstavljalo tudi pomemben segment v okviru projekta Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke wav  Izjava župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja
vodoravna delilna črta