Vabilo na predajo table za umirjanje prometa
vodoravna delilna črta


V sredo, 8. septembra 2010, ob 12. uri na Lackovi cesti 4, v neposredni bližini OŠ Ludvika Pliberška.

 

 

 

Vabimo vas na predajo table za umirjanje prometa, ki bo postavljena v neposredni bližini OŠ Ludvika Pliberška na Lackovi cesti 4 v Mariboru.

 

Tablo bo Mestni občini Maribor predala skupina avtomobilističnih novinarjev in uvoznikov različnih avtomobilističnih znamk z namenom, da bi skupaj dodali svoj prispevek k večji varnosti najmlajših in najbolj ranljivih udeležencev v prometu - šolarjev. Gre za posebno tablo, ki meri različne parametre vozil, ki vozijo v smeri postavljene table. Tabla med drugim voznike opozarja tudi na to, kako dolga bo zavorna pot njihovega vozila v primeru, da bodo morali zavirati v sili.

 

 

Skupina je organizirala dva športna dogodka, s pomočjo katerih so zbrali sredstva za izdelavo posebnih tabel za merjene hitrosti. Prva nogometna tekma, ki so jo odigrali avtomobilistični novinarji in predstavniki avtomobilističnih znamk, jim je omogočila izdelavo štirih tabel, ki so jih poklonili občinam Ljubljana, Puconci, Renče in Velike Lašče. Lansko leto so dogodek ponovili in uspeli zbrati dovolj sredstev za izdelavo dveh elektronskih tabel, eno od teh bodo poklonili Mestni občini Maribor.

 

 

Predaja table bo potekala v sredo, 8. septembra 2010, ob 12. uri na Lackovi cesti 4, v neposredni bližini OŠ Ludvika Pliberška.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 


vodoravna delilna črta